BEÜLŐS vagy E-LEARNING?

Melyik képzési formát válaszd ha B kategóriás vezetői engedélyt szeretnél?

Nagyon divatos képzési formává vált az e-learning képzés! 

Kinek tudom ajánlani az e-learninget? Annak aki rendelkezik azzal a rendszerezhető szabadidővel, amit tudatosan, saját elhatározásából szisztematikusan, és kitartóan rá tud szánni arra, hogy belépve a tananyagba, ritmusosan, esetenként minimum 1, inkább 2 órát tanulással töltsön. Ebben az esetben 1-2 hónap alatt sikeresen elvégezheti az elméleti tanfolyamot.

Kinek nem ajánlom? Azoknak nagyon nem javaslom akik amúgy is túl vannak terhelve, akár iskolai, akár munkahelyi vagy családi nehézségek miatt eleve nincs hetente legalább 3x 2 órája arra, hogy nyugodt környezetben léphessen be az e-learning tananyagba. Ne gondolja senki, hogy az majd működő megoldás lehet, hogy munkába menet-jövet, utasként autóban ülve hatékonyan tanulható lesz a tananyag. Összetett, nagy odafigyelést igénylő folyamatról beszélünk, ne áltassuk magunkat. Ilyen helyzetben történik meg, az, hogy 6, 7, 8 hónap is kevésnek bizonyul! Legrosszabb esetben eltelik a törvényileg előírt 9 hónap az első elméleti vizsga megléte nélkül (hiszen nem sikerült befelyezni a tanfolyamot, a rendszer nem állította ki a képzési igazolást, így pedig nem lehet vizsgára jelentkezni) fuccsba ment egy rakat pénz, és lehet újra kezdeni majd mindent előről.

Előnye: Aki időt fordít rá és képes a kvázi autodidakta tudás megszerzésére, a készségek és képességek birtokában, akár 3-4 hét alatt sikert érhet el. (Nagyon ritka installáció!)

Hátránya: 3-4 hónapon túl elhúzódó e-learning tanfolyam esetén, sajnos az elején megszerzett információ elpárolog, és nem áll óssze egy egységes rendszerré, pedig a közlekedési ismeretek a magabiztos tudás megszerzésének tekintetében egy egymásra épülő logikus rendszert kell alkosson. Ha ez nem alakul ki, a sikeres elméleti vizsga esélye esetleges…

A”régi” tantermi, BEÜLŐS tanfolyamokról pár szót:

Kinek tudom ajánlani? Egyfelől mindazoknak, akiknek nem javasoltam az e-learning rendszert. Másfelől azoknak is akik nem rendelkeznek közlekedési ismeretekkel, azaz nincs még semmilyen kategóriában megszerzett vezetői engedélyük, ennek ellenére szeretnék gyorsan, 3-4 hét alatt intenzív formában, elsajátítani a kellő ismereteket, ráadásul otthon is képesek némi időt ráfordítani a megkapott tudásanyag elmélyítésére.

Bonyolítsuk!

A beülős, tantermi előadásoknak is van 2 formája, nálunk mindkettő elérhető!

1.) Klasszik, ahol az előadásokon való részvételen van a hangsúly, és a résztvevők tankönyv (igen, olyan nyomtatott papír izé) segítségével rögzítik a leadott tananyagot.

2.) Blended képzés (véleményem szerint a leghatékonyabb, és a legfejletteb) úgynevezett vegyes-képzés, ahol a hangsúly szintén az előadásokon van, de azt megtámogatjuk egy online elérhető tudásbázissal és teszt sorozattal.

Nem szeretnék sorrendet felállítani, hiszen itt a személyes igények és lehetőségek döntenek, amit Nektek, a beiratkozóknak és a hozzátartozóknak közösen kell kiválasztani. Én és az iskolánk dolga pedig az, hogy a dötéseteket tiszteletben tartva, biztosítsuk a vezetői engedélyhez vezető utat.

 

Pető Attila Péter / Iskolavezető