MAGAMRÓL

Üdvözlöm,

Pető Attila Péter, a BAL1.HU autósiskola tulajdonosaként írtam ezt a bemutatkozót.

Oktatói végzettségeimet (járművezetési gyakorlat, műszaki ismeretek, közlekedési ismeretek oktatása) az 1990-es évek legelején szereztem. Oktattam, kicsit elragadott az autósport is, és a mentőzés is.

Nagyon hamar rá kellett jönnöm, hogy mást jelent jól vezetni és mást jól közlekedni. Közúton jól jöhetnek bizonyos esetekben a technikai mesterfogások, de az előrelátás, a közlekedési dinamika ismerete és használata, a magabiztos szabályismeret és -alkalmazás az, ami nélkül még az autóversenyzők is hibázhatnak a forgalomban! Célom, hogy az elméleti tanfolyamot követően, a gyakorló oktatási órák végén,  majd a sikeres forgalmi vizsgát követően is tanítványaim feszültségmentesen, sikerélményekkel szálljanak ki a “bal 1”-ből, és készen álljanak az önálló, balesetmentes vezetésre.

2021-től a szakoktatási tevékenységem mellett megalapítottam a BAL1 AUTÓSISKOLÁT, annak reményében, hogy az általam képviselt autózást, közlekedést mint értéket minél szélesebb körben terjeszthessem…

 

 

Tanítványok közül sokan kicsi kocsival, sokan nagyobb testű gépjárművel szeretnék elsajátítani a vezetési ismereteket. Általában ez attól függ, hogy a közeljövőben milyen autót fognak vezetni.

Részemről az autóválasztás nem véletlen. A gyakorló vezetésre, oktatásra általam használt gépjármű előzőleg egy 2011-es évjáratú FORD C-MAX volt. 2018 októberétől egy újonnan vásárolt, benzin üzemű Mitsubishi ASX-re váltottam. Kényelmes, légkondícionált, számos biztonsági berendezéssel felszerelt, és a legfontosabb, hogy könnyű kezelni, jól irányítható, magas üléspozíciója miatt áttekinthető a forgalom. Ez már a hazai viszonyok között is egy méretes és szélesnek tűnő autó. Van hátránya, a nagy mérete. Van előnye is mégpedig az, hogy nagy. Azoknak, akik nagyobb autóban folytatják, természetesen előny. Akik pedig kisebb méretű gépkocsival fognak közlekedni, azoknak… szintén előny!

Előny, hiszen egy ekkora autóval gyakorlatot szerezni a forgalomban annyit tesz, hogy nem éri meglepetés, ha véletlenül idegen autót is szükséges vezetnie. Könnyen megszokható a típusváltás, fokozza a sikerélményt, segíti a magabiztos, gyors összehangolódást mind az autóval, mind a közlekedésben résztvevőkkel.

A BAL1 AUTÓSISKOLA oktatói változatos gépjárműparkkal rendelkeznek, így azok is rátalálnak az optimális választásra akik teljesen eltérő igénnyel rendelkeznek.

 

Mitsubishi ASX enteriőr