AUTÓRÓL

Tanítványok közül sokan kicsi kocsival, sokan nagyobb testű gépjárművel szeretnék elsajátítani a vezetési ismereteket. Általában ez attól függ, hogy a közeljövőben milyen autót fognak vezetni.

Részemről az autóválasztás nem véletlen. A gyakorló vezetésre, oktatásra általam használt gépjármű előzőleg egy 2011-es évjáratú FORD C-MAX volt. 2018 októberétől egy újonnan vásárolt, benzin üzemű Mitsubishi ASX-re váltottam. Kényelmes, légkondícionált, számos biztonsági berendezéssel felszerelt, és a legfontosabb, hogy könnyű kezelni, jól irányítható, magas üléspozíciója miatt áttekinthető a forgalom. Ez már a hazai viszonyok között is egy méretes és szélesnek tűnő autó. Van hátránya, a nagy mérete. Van előnye is mégpedig az, hogy nagy. Azoknak, akik nagyobb autóban folytatják, természetesen előny. Akik pedig kisebb méretű gépkocsival fognak közlekedni, azoknak… szintén előny!

Előny, hiszen egy ekkora autóval gyakorlatot szerezni a forgalomban annyit tesz, hogy nem éri meglepetés, ha véletlenül idegen autót is szükséges vezetnie. Könnyen megszokható a típusváltás, fokozza a sikerélményt, segíti a magabiztos, gyors összehangolódást mind az autóval, mind a közlekedésben résztvevőkkel.

Mitsubishi ASX enteriőr
Mitsubishi ASX 1.6